Rode rotsen parken en een babyuiltje ?>

Rode rotsen parken en een babyuiltje

Na alle nattigheid in de Grand Canyon kunnen we wel wat warmers gebruiken. ’s Nachts hoeven we daarop niet te rekenen. Het kwik ligt dan altijd ergens tussen het vriespunt en 5 graden ongeveer. Veel dekentjes over ons heen, sokken aan (Anna) en soms laten we zelfs even de kachel aanslaan. Maar overdag gaan we weer de goeie kant op.

imageWe rijden naar Page. Dat ligt aan Lake Powell, ontstaan door een dam in de Colorado rivier. Ergens wel zonde dat daardoor de natuur van de Grand Canyon verandert, maar ook wel logisch als je bedenkt wat het opbrengt: stroom voor Utah. De kolenfabriek, nog geen 5 km verderop, doet dat voor Arizona.

imageVoor de dam zijn we echter niet gekomen. Al het moois begint bij de Horse shoe bend. Ik heb Luuk op m’n rug en voor de foto durf ik dus niet op het randje te gaan zitten. De dag erna gaan we naar de Antelope canyon (ook wel Slot canyon genoemd). Helaas is het vroeg op de dag. Niet het optimaalste licht. Toch is het prachtig. Zeker als we onderweg een babyuil tegen komen.

image

imageIn de middag rijden we naar Monument Valley. Omdat we Luuk niet mee willen nemen op een toer (is te lang voor hem), splitsen we. Mark neemt de sunset tour en ik de dag erna de ochtendtour. Wauw, wat indrukwekkend was dat zeg! Gigantisch groot, allemaal natuurgeweld wat heeft plaatsgevonden en miljoeneeuwen oud.

imageOnder de indruk gaan we door naar Canyonlands. Eerst dit National Park, omdat het slecht weer is. Met goed weer willen we in Arches NP zijn. Canyonlands was leuk, maar Arches overtrof het ruimschoots. We vinden met moeite een plekje op een camping. Het blijkt namelijk autoweekend te zijn in Moab. We blijven dan ook maar 2 nachten ipv 3 en zijn doorgereden naar Hanksville. In the middel of nowhere, kunnen we wel zeggen. Maar ze hebben er wel lekkere afhaalburgers, dat dan weer wel ?

One thought on “Rode rotsen parken en een babyuiltje

  1. Wat een prachtige natuur en mooie foto’s, geniet ervan en fijne reis verder met zn 3-en.
    Groetjes vanaf een zonnig en vlak Texel.
    Groetjes Hans

Comments are closed.

Comments are closed.