De eerste dagen in de camper op route 66 ?>

De eerste dagen in de camper op route 66

imageNa hobbel één te hebben overwonnen (vliegtuig), gingen we direct door in het volgende spannende moment. Voor mij in ieder geval wel: de camper. Bij het hotel werden we opgehaald door een bus. Daar konden we zijn autostoel prima in kwijt. Luuk vond het prachtig, lekker hoog zitten en naar buiten kijken. Een beetje hobbelen in zo’n bus helpt ook lekker om in slaap te vallen, wat de reis naar Middlebury zeer aangenaam maakte. Luuk heeft nl zo’n beetje de hele reis geslapen ?

Op de KOA camping van Middlebury hoefden we niet lang te wachten op de camper. Een mooie compacte camper met een ouderwets interieur (Amerikanen hebben geen gevoel voor stijl) zal de komende weken ons onderkomen zijn. Rijden maar! Ons eerste ritje is naar de Walmart waar ze alleen maar zomerkleding hebben. Geen jas of extra vest voor Luuk dus. Het weer is echter aangenaam. Behalve de eerste nacht (4 graden Celcius) is het korte broeken weer!

De eerste en ook de tweede dag zien we nog niet heel veel toeristische trekpleisters. Maar dat maken we goed op dag drie. We gaan van de snelweg af en begeven ons op de échte Route 66. Gelijk zien we meer landschap, typisch Amerikaanse huizen (veranda’s met schommelstoelen) en waarvoor we deze route nemen: Route 66 ouwe meuk ?

imageZo worden we in Galena door een aardige agent gewezen op een oud tankstation met de originele Cars cars. Er tegenover staan een paar opgeknapte Amerikaanse oude auto’s. We rijden door de oude straatjes met typisch jaren 50 stijl huizen en winkels. Luifels aan de huizen, oude diners, de logo’s van Route 66 en Coca Cola op de muren. We kunnen ons zo voorstellen hoe het geweest is. Het meeste is echter vervallen en verlaten. Zo jammer!

We pakken weer een stukje snelweg en rijden het slechte weer in Oklahoma tegemoet. Het is tornadoseizoen van maart tm juni. Gelukkig zal deze storm een paar onweersbuien en regen zijn. In tegenstelling tot de afgelopen nachten pakken we nu een camping verder van de snelweg. We staan aan een prachtig meer op een boomrijke camping. Jammer dat het regent…

De eerste dagen waren voor Luuk wennen: wennen aan het rijden, zitten in de autostoel (ook als ie moet eten) en slapen in een tentje. Maar vandaag is ie erg vrolijk en snapte ie geloof ik beter dat dit ons huisje is en dat we meer rijden. Een hele opluchting voor mij: een blije baby is nl ook een blijere ouder ?

2 thoughts on “De eerste dagen in de camper op route 66

  1. Hoi Mark, Anna en Luuk,
    Leuk om zo jullie belevenissen te lezen.
    Fijn dat Luuk ook zijn draai begint te vinden.
    wij genieten mee met jullie, goede reis verder,
    Hans en Meriam

  2. Lieve drie, wat leuk om jullie zo te volgen. Fijn dat de spanning voor allemaal er nu af is. Het is nu alleen nog maar genieten?. Liefs uit Enschede. ps. voorspelling voor dit weekend in Nl, kou en regen.

Comments are closed.

Comments are closed.