Oostenrijk is er niets bij: Colca Canyon ?>

Oostenrijk is er niets bij: Colca Canyon

Woensdag t/m zaterdag 2-5 mei

dsc_0770Onze reis langs de kust bracht ons in Arequipa, de op 2 na grootste stad van Peru, gelegen aan de rand van de Andes en tussen de 2 vulkanen Chachani en El Misti. Veel toeristen komen voornamelijk naar Arequipa voor de Colca Canyon die op zo’n 100 km van deze stad vandaan ligt.

Vanwege onze optimale voorbereiding (niet dus) zijn we vanuit de oase Huacachina naar Arequipa gegaan zonder vooraf een volgend hostel te boeken. We reisden weer met Cruz del Sur, waar we dachten wifi aan boord te hebben, maar helaas werkte dat niet op onze bus. Uiteindelijk zijn we ’s avonds laat rond 23:30 aangekomen in Arequipa en hebben we een Frans stel aangesproken en geïnformeerd waar zij naartoe gingen en of daar wellicht nog 2 slaapplaatsen waren. In het franse hostel waar zij naartoe gingen bleek nog wel een paar gasten kwijt te kunnen, dus wij gelijk mee. Op de hele busreis van 11 uur hebben we 1 keer een maaltijd gekregen en verder hadden wij ook niets bij ons, dus aangekomen in het hostel konden we gelukkig nog een lekker stuk kip met slappe frieten (maar dat is normaal voor Peru) gegeten.

De volgende dag zijn we het stadscentrum van Arequipa gaan verkennen en op zoek gegaan naar een goede tour operator. We hadden nog wat namen doorgekregen waar we terecht konden en uiteindelijk eentje gevonden die ons wel wat leek. Aangezien het hostel vrij prijzig was en de hygiëne ook wat aan de wensen over liet zijn we van hostel gewisseld en hebben we ons voorbereid op de 3 daagse trektocht. De volgende dag werden we om 3 uur ’s nachts opgepikt bij ons hostel waarna de 3 uur durende rit begon naar de Colca Canyon.

dsc_0674De 1e dag werden we na het ontbijt in Chivay naar het Cruz Del Condor uitkijkpunt gebracht. Op deze plek komen dagelijks een aantal condors op de thermiek uit de Canyon naar boven vliegen. Samen met nog 100 toeristen ons weer helemaal uitgeleefd met de camera en ons verbaasd over de grootte van deze dsc_0779beesten. Daarna kon de trektocht echt beginnen. Nabij Cabanaconde werden we gedropt en zijn we met een groep van 9 man en een gids 1200 meter afgedaald naar de rivierbedding van de Colca. Daarna nog een half uurtje omhoog naar het 1e dorp voor onze lunch en ’s middags nog een klim van een uur voordat we onze slaapplaats bereikten. Dit bleek een family house te zijn met ‘basic accomodation’. Erg leuk om te zien hoe de mensen leven met weinig luxe.

dsc_0885De 2e dag was een relaxte dag. Een wandeling van 2 uur bracht ons naar de oase Sangallo waar we de hele dag konden doorbrengen. Ze hadden hier een heerlijk zwembad en hangmatten onder de palmbomen. We hadden hier ook een eigen hut. De 1e 2 dagen had de gids ons conditie gepeild om te bepalen wat de starttijd voor de 3e dag zou worden. Gelukkig bleek onze groep een fitte indruk dsc_0902te maken en dat betekende dat we ‘pas’ om 5 uur ’s ochtends hoefden te starten. Dag 3 zou namelijk de zwaarste dag worden met een klim van 1200 meter. Het eerste stuk begonnen we nog in het donker dus liepen allemaal met zaklampen. Na een half uur kwam de zon op en ontwaakte de canyon. Met een prachtig uitzicht hebben we in 2,5 uur de klim volbracht waar we zelf toch wel met enige trots op terugkijken.

dsc_0971Op de terugweg ontbeten in Cabanaconde, daarna weer richting de bewoonde wereld gereden waarbij we nog een stop maakten bij een hot spring. Na deze 3 dagen in de Canyon was dat lekker ontspannend voor de spieren. Met de bus was het daarna nog 3 uur rijden richting Arequipa en onderweg hebben we nog een stop gemaakt op het hoogste punt van onze tour, 4900 meter, vanwaar je een mooi uitzicht had op de 8 omringende vulkanen. Onze laatste stop was om lama’s en alpaca’s te fotograferen.

Terug in Arequipa hebben we nog heerlijk een dagje gerelaxt in de stad, een lokale markt bezocht waar Anna los ging met de camera, gezeten hebben op het Plaza del Armes en Anna haar honger naar dure juwelen heeft gestild.

We zitten inmiddels in de bus naar Tacna, vanwaar we gelijk doorreizen naar Arica in Chili. De komende dagen willen vanuit San Pedro de Atacama een tocht gaan maken door de natuurparken over de zoutvlaktes van Bolivia.

14 thoughts on “Oostenrijk is er niets bij: Colca Canyon

 1. Mark en Anna .
  Wat een leuk verslag, wat een geweldige avonturen en wat een mooie fotos.
  Wat een verschil met het saaie, grijze en koude Nederland.
  groet Hans en Meriam

 2. Leuk om te lezen hoe de reis verloopt! Klinkt wel erg gaaf hoor, ben benieuwd naar alle foto’s. Geniet ervan! x Ilse

 3. Mooi geschreven idd, het zou zo in RTL travel kunnen 😛

  Ik hoop dat jullie daar nog veel plezier hebben!
  PS het huis is nog steeds vrij netjes, eerste weekend waren we beide erg ziek geworden van een buikgriep, weer niks mee gekregen van Koninginnedag… 🙁

 4. Hoi!
  Wat een leuk verhaal weer! Jullie zijn echt lekker vakantie aan het houden! heerlijk! Vet gave foto’s ook. Ben benieuwd naar de selectie als jullie thuis zijn!

  liefs

 5. San Pedro de Atacama is euk! Als je tijd hebt: Vergeet niet om Geisers El Tatio de bezoeken… 🙂
  Have fun..!

  Liefs,
  Mo

 6. Hoi!

  Dankzij fb ben ik op jullie site terechtgekomen…..vond het al vreemd dat je nog geen verslag oid had gepost:-) Ben nu weer helemaal bij. Gaaf hoor allemaal, wat een ervaringen!!
  Geniet er nog lekker van samen!

  Liefs Marit

 7. Lieve Anna en Mark,
  Wat een overweldigende natuur, tja en daar zijn de Oostenrijkse bergen inderdaad kleuters bij.
  Mooie foto’s. Ik kijk weer al uit naar het verslag van de volgende travel adventures.
  Dikke knuffel Tineke

  1. We moesten vandaag nog aan je denken Geert ( & Mo natuurlijk)
   Laten we zodra we weer in NL zijn weer eens afspreken.
   Misschien een keer eten in utrecht?

   Groet,

   M&A

 8. Hi Anna en Mark,

  Vanmiddag van Tineke van jullie reis gehoord en net met veel plezier jullie verslagen gelezen.
  Geweldig wat een ervaringen ! Veel plezier nog en een heel goede verdere reis.
  Groeten van alle MacGritters, Andrea.

 9. He An en Mark,
  Net al jullie verhalen gelezen en foto’s bekeken (ik zat te wachten op een automatisch mailtje als er een nieuw bericht was, haha. Dus ik moest even een inhaalslag maken!;)) Leuke verhalen zeg!

  Geniet er lekker van samen!

  Liefs Anneke

Comments are closed.

Comments are closed.