Op een heel groot vliegveld… ?>

Op een heel groot vliegveld…

image
Klaar voor vertrek

Toen Luuk nog maar een paar maanden oud was, bedachten we dat we best nog een verre reis met een kleintje kunnen maken. Was het juist niet ideaal? Niet gebonden aan schoolvakanties, nog geen tweede en koffers pakken moet je altijd. En bovendien, we waren nog niet echt toe aan de camping in Frankrijk. Toen er dan ook een aanbieding van een wegbrengcamper voorbij kwam, hebben we niet lang getwijfeld en een reis naar de USA geboekt!

Naar mate de vakantie dichterbij kwam begonnen de zenuwen toch wel te komen. Zou Luuk geen last krijgen van z’n oren tijdens het vliegen? En rijden in zo’n camper (bijna) elke dag, zou dat niet gaan vervelen? Na het aflopen van enige blogs en reisverslagen van mensen die ook met kleine kinderen hebben gereisd (dat zijn er niet zo veel…) had ik in ieder geval een paklijst en tips wat wel en niet mee te nemen.

imageGisteren was het zo ver. Na een paar slechte nachten slapen en alles dubbel gecheckt te hebben, bracht Hans ons naar Schiphol. Op Schiphol kwamen we er achter dat we toch iets waren vergeten: Luuk z’n jas. Gelukkig hadden we wel nog een extra dik vest in de tas zitten, dus die jas gaan we nog scoren bij de Walmart 😉

Met een baby ben je in ieder geval overal lekker snel doorheen. Je krijgt overal voorrang en ze doen niet moeilijk over waterhoeveelheden en eten. In het vliegtuig z’n fles laten opwarmen en zo gemikt dat ie dan ook honger zou hebben. Na een uur in het vliegtuig (aan de grond) te hebben gezeten riep de captain dan eindelijk dat we zouden gaan. Ik til Luuk op en… Ongelooflijk Luuk heeft een poepbroek… En tot overmaat van ramp constateert Mark 10 sec later dat ie doorgelekt is. Noooooo niet nu! Stewardessen erbij, snel Luuk z’n kleren uit getrokken (hij krijsen natuurlijk), zo goed als kwaad dat het ging schoongemaakt, luier om en in een deken snel terug naar onze plaatsen. Gelukkig ging het opstijgen heel goed en konden we hem daarna snel schone kleren aantrekken. Lang leve de reserve kleding, na 1 uur al gebruikt ?

imageDe vlucht ging verder heel goed. Ook al was Luuk veel te lang, hij heeft toch nog wat uurtjes geslapen in de babybasket, verder was er natuurlijk genoeg te zien en heeft ie zich goed vermaakt.

Na een nachtje in het hotel, waren we ’s nachts al vroeg wakker vanwege de jetlag. Nog even lekker in bad geweest en nu op weg naar onze camper ophaalbrengpunt.

Voor wie wil meezingen, we hebben een nieuw liedje gemaakt op de melodie van Op een klein stationnetje:
Op een heel groot vliegveld
Ergens in de middag
Stonden 7 vliegtuigen
Netjes op een rij
En de piloten
Trokken aan de stuurknuppel
Hakke hakke zoefzoef
Weg zijn wij!

 

 

Comments are closed.