Peru 2012 ?>

Peru 2012

Onze eerste verre reis samen! Ze noemen het ook wel een vuurdoop: “als jullie het aan het einde van de reis nog zien zitten met elkaar, gaat het vast goedkomen”. Dan gaan we dat maar even vol testen he?! 😉 We hebben een bestemming uitgezocht waar we de taal niet spreken en de cultuur niet kennen, we hebben (behalve de vlucht) niets geboekt en hebben een maand om een mooie rondtocht te maken. Tja, dat zijn nogal wat onzekerheden, althans zo zou je het kunnen zien. Andere kant is dat het alle vrijheid geeft om in te vullen zoals we willen en we een hoop avonturen gaan beleven! We hebben er alle vertrouwen in!

Hoe kwamen we eigenlijk op deze bestemming uit? Ieder zo ons eigen verlanglijstje met landen die we nog willen ontdekken en dit was eigenlijk meteen een land wat ons beiden erg aanspreekt: de verschillende landschappen (zee, duinen, bergen, jungle, het Titicacameer, Colca Canyon), de cultuur (oa de Machu Pichu) en de mensen (al die vrolijke kleuren gaan echt gave foto’s opleveren!!). En dan boek je de tickets en spreek je met mensen die eerder richting Peru zijn vertrokken en dan hoor je super goeie verhalen over Bolivia: “als je daar bent, mag je Bolivia absoluut niet overslaan”. En zo zal geschieden, via het noorden van Chili zullen we door reizen naar Bolivia om daar de zoutvlaktes te zien en kennis te maken met de vriendelijke bevolking.

We vertrekken 26 april met een bijzonder ticket: eerst laten we ons afzetten op het Brusselse station om met de trein naar Schiphol te gaan. Vanuit daar hebben we een rechtstreekse vlucht richting Lima (hoofdstad van Peru). Op 27 mei landen we weer in Amsterdam. En in de tussentijd gaan we ongeveer deze route volgen:


Grotere kaart weergeven