Paracas en Huacachina ?>

Paracas en Huacachina

Zondag 29 mei (dag 4)

Vroeg in de ochtend werden we met 100 andere toeristen in bootjes gestopt. Vlak voordat we aan boord gingen hebben ze ons nog 2 tickets aangesmeerd waarvan we achteraf niet zeker waren of we die nou nodig hadden. Maar ach, hierom druk maken heeft ook niet zo veel zin. We worden al wel steeds beter in ons spaans, dus kunnen iets meer begrijpen van wat ze zeggen.

dsc_0234In een speedboot met 20 andere mensen voeren we naar Islas Ballistas waar we de eerste pelikanen zagen. Wij als een gek fotograferen natuurlijk, haha, bleken we later naar een vogeleiland te gaan waar ze met 100en tegelijkertijd te bekijken waren.

dsc_0265Op de heuvel van dit eiland zagen we de Candelabro. Dit is een rotstekening van een kandelaar. Het verschil met de Nasca Lines is dat deze dieper in de rotsen is uitgehakt en uiteraard dat ie vanaf zee zichtbaar is. De Nasca Lines liggen plat in de aarde en zijn dus alleen vanuit de lucht of een uitkijktoren te zien. Erg gaaf om dit met vliegende pelikanen ervoor te zien. Bewonderingswaardig hoe ze dit 200 jaar BC voor elkaar hebben gekregen.

dsc_0300Na een wild zeeritje van ongeveer 10 minuten kwamen we bij een eiland aan met allemaal soorten vogels, pinguïns en zeeleeuwen. Wat een stank daar! Maar erg leuk om te zien.

 

dsc_0525Terug aan land hebben we een minibus gepakt om naar Huacachina te gaan. Eerst hadden we een hostel gereserveerd in het nabije Ica, maar velen zeiden dat we beter naar de oase Huacachina konden gaan (veiliger en mooier). En dat bleek waar te zijn! We belanden midden tussen hoge zandduinen in een oase van palmbomen en een meertje waarop gewaterfietst werd. Het is een dorpje waar uiteindelijk alleen nog maar toeristen en rijke Peruanen komen om te sandbuggy-en en te sandboarden. Nou daar gingen we dan! In een bakbeest van een open wagen, vastgesnoerd in riemen door de duinen. Heuvel op heuvel af, achtbanen zijn er niets bij! Wat hebben wij gelachen! Tussen door maakte de zeer bekwame chauffeur stops op hoge heuvels om op een sandboard op ons buik de heuvel af te gaan. De eerste keer met trillende beentjes, maar het werd steeds leuker!

En dat alles op 1 dag! ’s Avonds hebben we onze eetlust gestild met een heerlijke pizza en daarna lekker relaxt in ons hotel.

 

One thought on “Paracas en Huacachina

  1. M&A, veel plezier! Post maar snel wat mooie foto’s om zuid-Amerika gevoelens op te wekken in het koude NL 🙂

Comments are closed.

Comments are closed.