Scenic byway’s ?>

Scenic byway’s

Van het ene National Park rijden we naar het andere. De NP’s zelf zijn mooi, maar de wegen er naar toe zijn minstens net zo mooi. Na onze lekkere afhaalmaaltijd rijden we over Scenic Byway 24. Een prachtige route met constant wisselende uitzichten: rode rotsen, witte versteende zandheuvels en dan weer ineens een stukje vlak. Zo rijden we naar Capitol Reef NP.

We zien daar rotstekeningen en lunchen op een mooie plek in het park. Je merkt overal dat het seizoen pas net begint. Het is redelijk rustig (dit is sowieso een rustiger park) en we rijden met weinig mensen in het park. Oftewel vaak is er geen kip te zien!

imageNa Capitol Reef hebben we onze weg vervolgd via Scenic Byway 12 naar Bryce Canyon NP. Een erg spectaculaire route. Niet alleen vanwege de uitzichten, maar vanwege de sneeuw en natte sneeuwbuien die we onderweg tegen kwamen. Gelukkig begint het in Bryce weer op te klaren!

imageWe beleven de parken door wat wandelingen te maken. Voordat we Bryce Canyon NP ingaan, maken we een leuke wandeling met als eindpunt een grot en een waterval. Het is onderdeel van ‘I hiked the Hoodoos’. Het werkt bijna net als in Oostenrijk. Aan het eind van bepaalde wandelingen staat een bord met een bronzen embleem. Zet je zelf op de foto met drie verschillende embleems en je krijgt een beloning. Nou dat is Mark gelukt hoor. Luuk en ik zijn tot 2 gekomen.

imageBryce was een geweldig mooi park, de wandelingen waren mooi. We waren net een beetje te laat voor de zonsondergang, maar met zonsopgang heeft Mark mooi licht voor wat foto’s.

 

 

 

 

 

Over scenic byway 89 en 9 gaan we door naar Zion NP. Wauw! Vooral de route naar de oostelijke ingang en dat beginstuk vonden we echt overweldigend. Helaas maken we hier geen wandeling, omdat het erg warm is en we niet met de RV de canyon zelf in mogen. Dan hadden we het nog meer beleefd denken we, maar desalniettemin heel mooi.

 

imageWe eindigen vandaag even voorbij Zion op weg naar Las Vegas. Het weer is goed: 33 graden (wat verwacht je ook in de woestijn… ?) en we gaan vandaag voor het eerst met Luuk zwemmen. Toen ie het water zag, begon ie al te kirren. Hij vond het fantastisch!

3 thoughts on “Scenic byway’s

  1. Hallo Anna, Mark en Luuk,
    Wat leuk om jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien. We volgen jullie op de kaart en herbeleven onze reis van vorig jaar! Dus nu op naar LV. Wij waren er aan het eind van de middag en hebben na aanmelden op de camping de hele Strip nog met het camper afgereden! De temperaturen zijn in ieder geval acceptabel, ook in Death Valley zo te zien. Veelplezier verder!

    1. En wat een leuke foto weer van Luuk (en van jullie ook natuurlijk)

  2. Wat een mooie foto’s. Luik geniet in het water. Bijzondere reis maken jullie.

Comments are closed.

Comments are closed.