Sightseeing Lima en onze eerste roadtrip ?>

Sightseeing Lima en onze eerste roadtrip

Na een goede vlucht en een taxiritje zijn we donderdagavond in ons hitchhiker hostel aangekomen. We hadden daar een prima kamer met eigen badkamer, toch wel zo prettig na zo’n slopend dagje. ’S Avonds al even de buurt verkend en tot de conclusie gekomen dat er in ons deel van Miraflores maar weinig te doen was, we hadden ook niet echt de energie meer om nog meer te zien dus vroeg(binnen de Peruaanse tijdzone) naar bed.

Op vrijdag zijn we lima gaan verkennen. Op aanwijzingen van ons hostel moesten we de groene bus hebben, alhoewel we ook 1 van de 20 inmiddels gestopte taxi’s hadden kunnen gaan. De groene bus was zo’n echt goed onderhouden beestje zoals je er veel ziet in lima. Deze bussen hebben eerst 30 jaar lang dienst gedaan in 1 van de grote europe/Amerikaanse steden en mogen dan nog hun laatste jaren slijten in Lima voordat ze echt elkaar vallen. De rest van het automobiele verkeer is trouwens ook nodig toe aan een update, de volkswagen kever is hier nog steeds een populair karretje.

Nadat we de historische hoogtepunten zoals de Santa Domingo en het Plaza del Armas hadden bezocht zijn we nog op zoek gegaan naar een park waar we nog wat zouden kunnen sight seeen. Tijdens onze zoektocht naar dit park nog even bij een internet cafeetje gecheckt of onze tour langs de kust richting Paracas nog doorging, maar dat bleek een lastig verhaal te worden omdat de Peruanen precies dit weekend een lang weekend vrij hebben. Dus toen het richtingsgevoel van Anna ons ook nog in de steek liet hebben we onze zoektocht naar het park maar gestaakt en zijn we werk gaan maken van het wegkomen uit Lima, want we hadden allebei weinig trek om hier nog een paar dagen te moeten doorbrengen. Na een kleine zoektocht en met wat hulp van onze tolk in het hostel hebben we een bus en een hostel kunnen regelen in Paracas.

’S Avonds nog een mooi rondje langs de kliffen van Lima gemaakt waar veel hanggliders actief zijn. Dat was wel een mooi gezicht met de ondergaande zon op de achtergrond. Verderop ligt Parque del Amor met Gaudi achtige kunst waar wij natuurlijk ook ons romantisch momentje beleefden. Daarna nog even genoten van de local cuisine, want die is echt prima in Lima.

Inmiddels zitten we in de bus op weg naar Paracas, aan onze rechterhand ligt continue de pacific en aan de andere kant ligt niemandsland. Heel veel dorre zandgebieden met verlaten huisjes. In de buurt van Lima kwamen we nog weleens een resort tegen waar dan 20 prachtige luxe buitenhuizen stonden, maar in deze streek, met nog een uur te gaan voordat we in Paracas zijn lijkt het wel alsof er een tsunami heeft toegeslagen.

Morgen staat er een tour naar de Islas Bellistas (ook wel poor man’s Galapagos) op de planning en ’s middags hopen we te eindigen in Huacachina.

Tot een volgend bericht

Hasta luego! vanaf de Panamericana road.

5 thoughts on “Sightseeing Lima en onze eerste roadtrip

 1. Hoi Mark en Anna , leuk om jullie eerste ervaringen in Peru te lezen. Succes met de spaanse taal en het lokale vervoer.
  Groeten vanaf een koud en winderig Texel, Hans en Meriam

 2. Leuk om jullie belevenissen te lezen! Idd net Gaudi bankjes waar je op zat. Veel plezier en blijf schrijven, want we vinden het erg leuk om jullie verhalen te lezen!
  Besos, Jan Kees & Tineke

 3. Heey Mark en Anne!
  Erg leuk om te lezen hoe jullie de reis beleven! Al mooie
  foto’s gemaakt zo te zien! Geniet ervan samen.
  Groeten uit een steeds zonniger wordend Breda 😉

 4. Hoi Mark en Anna,
  Mooie zandhutjes onderweg.
  Veel plezier,

  Vandaag zomer in Wijchen, 25 graden! (maar 1 dag overigens).

  groet

 5. Leuk!!
  Hier in Ecuador hebben we ook een poorman’s galapagos 😀 Dus daar ben ik ook nog wel van plan een kijkje te gaan nemen 😉
  Veel plezier nog! 🙂
  Liefs

Comments are closed.

Comments are closed.